GÜNDEM

Silahlı Kavgada 2 Kuzeni Öldüren Şüpheli Tutuklandı

Diyarbakır'da meydana gelen trajik olayda, iki kuzenin yaşamını kaybettiği silahlı kavganın ardından şüpheli R.M. tutuklandı.

Abone Ol

Olay, 29 Eylül tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal Ulucak Mahallesi'nde gerçekleşti. İki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Bu sırada R.M.'nin tabancasından çıkan kurşunlar, amca çocukları Cevat Oğuz (39) ve Muzaffer Oğuz'u (49) hedef aldı. 

Sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi ancak Cevat ve Muzaffer Oğuz'un yaşamlarını yitirdiği belirlenmiştir.  Kuzenlerin cenazeleri, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşlarıyla yan yana toprağa verildi. 

Olayla ilgili soruşturmada "Kasten öldürme" suçundan aranan şüpheli R.M., Lice Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından belirlenen adresine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.  R.M.'nin adresindeki aramalarda elde edilen deliller doğrultusunda, şüpheli "Kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştır. 

Yetkili makamlar, olayla ilgili detaylı bir soruşturma yürütüyor ve şüphelinin adli süreç içerisinde yargılanmasını sağlıyor. Yetkililerin, olayın ardındaki nedenleri ve sürecini aydınlatması bekleniyor. Aile ve toplum, bu acı olayın aydınlatılmasını ve adaletin sağlanmasını umut ediyor.