İklim krizinin etkisiyle afetlerin çeşitlenmesi ve hasarların artması, sigorta teminatlarının genişletilmesi gerekliliğini gündeme getirdi. Toplantıya İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler’in açılış konuşmasıyla başlandı. Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar da konuşmacı olarak katıldı.

Kızılgüneşler, son dönemde yaşanan orman yangınları, depremler ve sel gibi afetlerin, sigorta yaptırmanın önemini artırdığını vurguladı. Ayrıca, ZAS ile DASK’ın kapsamının genişletilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Yorgancılar, Türkiye’de doğal afetlerin arttığını ve bu durumun afet sigortalarını daha ciddiye alınmasını gerektirdiğini ifade etti. Özellikle yangın riski yüksek sektörlerde sigorta yaptırmamanın büyük bir handikap olduğunu belirtti.

Toplantıda, ZAS’ın 2025 yılı başında uygulamaya girmesinin beklendiği açıklandı. Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Kahramanmaraş Depremi sonrasında sigortalanan miktarın yetersizliğine dikkat çekti. DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdal Turgut ise yeni sistemin vatandaşların kayıplarını karşılamaya yönelik tasarlandığını belirtti.

Toplantıda, sigorta sektöründeki mevcut sorunlar ve gelecekteki gelişmeler üzerine önemli görüşler paylaşıldı.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Kaynak: DHA