GÜNDEM

Sifon Limonata, Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Eskişehir’e özgü bir tat olarak kentteki hareketli bölgelerde bulunan Odunpazarı Belediyesi’ne ait seyyar tezgahlarda satılan sifon limonata, hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Abone Ol

Şehrin popüler yürüyüş yollarında sunulan sifon limonata, yaz aylarında serinletici bir içecek olarak büyük ilgi görüyor. Eskişehir'e özgü bu lezzet, hem kent sakinleri hem de turistler tarafından beğeniliyor. Özellikle Eskişehirli olup diğer illerde veya yurt dışında yaşayanların, şehre geldiklerinde sifon limonata içmeden dönmedikleri ifade ediliyor. Abdullah Satır, “Eskişehirli olup başka şehirlerde yaşayanlar sifon limonatayı özlediklerini söylüyorlar” dedi.

“Gurbetçiler Sifon Limonatayı Özlüyor”

Sifon limonatanın sadece Eskişehir’e özgü bir içecek olmasından dolayı, farklı şehirlerde veya yurtdışında yaşayanların şehre geldiklerinde bu lezzeti tatma fırsatını değerlendirdiklerini belirten Abdullah Satır, şunları söyledi:

“Bu dönemlerde sifon limonata çok tercih ediliyor. Eskişehir’e gelen turistler sifon limonatayı merak ediyorlar. Eskişehirli olup başka yerlerde yaşayan veya gurbetçiler, sifon limonatayı özlediklerini belirtiyorlar. Eskişehir dışında bu tatı bulamadıkları için geldiklerinde mutlaka sifon limonata içiyorlar” ifadeleri kullanıldı.