Şiddet mağduru olduğu belirlenen S.Y., acil ameliyata alındı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, anne Bakiye Yeniçeri ve iki komşu çocuğu tutuklandı.

Kayseri'de Gerçekleştirilen Uyuşturucu Operasyonu Kayseri'de Gerçekleştirilen Uyuşturucu Operasyonu

2 Ağustos'ta Malkara Devlet Hastanesi'ne getirilen S.Y., vücudundaki morluklar nedeniyle tedavi altına alındı. Anne Bakiye Yeniçeri, çocuğunun komşunun televizyon ünitesinden düştüğünü iddia etti. Çocuk evine gönderildikten sonra, geçen pazar akşamı S.Y. yeniden hastaneye götürüldü. Bu kez baygın halde bulunan bebek, muayene sonrası darp izleri ve morluklar nedeniyle polise bildirildi. S.Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Şiddet izlerine rastlanan S.Y., acil bir ameliyata alındı ve yoğun bakım ünitesine yerleştirildi. Hastane, bebeğin DNA örneklerini adli inceleme için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Soruşturma kapsamında, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ailenin ve komşuların bilgileri toplandı. Bakiye Yeniçeri'nin çocuğunun komşu çocukları tarafından yaralandığını iddia ettiği öğrenildi. Yapılan değerlendirme sonrası, ailenin diğer 5 yaşındaki kızı koruma altına alındı ve anne ile üvey baba hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, anne Bakiye Yeniçeri ve komşu çocukları olan 13 ve 14 yaşlarındaki 2 kişi tutuklandı. Emniyet ekipleri, olayla ilgili 2 kişinin gözaltında olduğunu ve işlemlerin sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: DHA