GÜNDEM

Şiddete Maruz Kalan 4 Köpek Yediemine Teslim Edildi

Bursa'da, E.D.C. isimli kadının evinde şiddet gören 2'si yavru 4 köpek, sağlık durumları iyi bir şekilde Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu'na (HAYTAP) teslim edildi.

Abone Ol

Köpekler, yaşadıkları travmanın ardından tedavi edilerek yeni bir yuva arayışına girdiler.

Osmangazi ilçesine bağlı Kükürtlü Mahallesi'nde yaşayan E.D.C., iddialara göre, evinde baktığı Pomeranian cinsi köpeklere sistematik olarak şiddet uygulamıştı. Olay, E.D.C.'nin eski erkek arkadaşının evdeki güvenlik kameralarını izleyip sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ortaya çıktı. Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntülerde, E.D.C.'nin köpeklere bağırıp, ardından dakikalarca dövdüğü görülüyordu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekibi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 2'si yavru 4 köpek, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evden alındı ve Sahipsiz Hayvanlar Barınağı'na yerleştirildi. Veteriner hekimler, köpeklerin şiddet gördüğünü doğruladı; dişi yavrunun sol gözünde kanama tespit edildi. Özel bakım ve tedavi sürecinden sonra köpekler, sağlık durumları iyi bir şekilde barınakta yaşamlarına devam etti.

13 dernek ve 40 birey köpekleri sahiplendirmek için başvuruda bulundu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, E.D.C.'nin bulunması için yakalama kararı çıkarırken, köpeklerin yediemin olarak HAYTAP’a teslim edilmesine karar verdi.

Osmangazi Veteriner İşleri Müdürü Kadir Özdemir, "Köpeklerimizin sağlığı şu anda çok iyi. Üç haftadır barınakta misafirimizdiler ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Savcılık talimatıyla HAYTAP’a yediemin olarak verdik. Soruşturma sonrasında, köpekler kalıcı bir yuva bulacak" dedi.

HAYTAP temsilcisi Betül Demir ise, "Köpeklerin sağlık durumları oldukça iyi. Bundan sonraki süreç tamamlandıktan sonra uygun yuvalarını bulacağız" şeklinde konuştu.