GÜNDEM

Şiddet Mağduru Yavru Köpeğe, Hande Yener'in Şarkısından 'Damla' İsmi Verildi

Bursa'da, sahibi tarafından sopa ile dövülen ve tedavi için Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne getirilen köpeğe, şarkıcı Hande Yener'in son şarkısı olan 'Damla' adı verildi.

Abone Ol

Köpeğin durumu ile yakından ilgilenen Hande Yener’in bu süreçte sağladığı destek, HEPAD kurucusu Emre Demir tarafından vurgulandı.

Olay, 15 Ağustos'ta Osmangazi ilçesindeki Ovaakça Mahallesi'nde gerçekleşti. 4 aylık dişi melez köpek, sahibi C.K. (45) tarafından sopayla dövüldü. O anlar cep telefonuyla kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüler üzerine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, köpeğin korunması için Veteriner İşleri Müdürü Kadir Özdemir'i arayarak talimat verdi. Köpek, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri tarafından güvence altına alındı. Sahibi C.K. gözaltına alındı ancak ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. C.K., ifadesinde, "Köpeği dövmedim. Tellere tırmanırken takıldı, kurtarmaya çalışırken bağırdı. Suçsuzum" dedi.

YEDİEMİN OLARAK HEPAD’A TESLİM EDİLDİ

Köpeğin tedavisi Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde yapıldı ve iyileştikten sonra Her Eve Bir Pati Derneği'ne (HEPAD) teslim edildi. Veteriner İşleri Müdürü Kadir Özdemir, köpeğin sağlık durumunun giderek iyileştiğini belirtti: "Köpek ilk geldiğinde çok ürkekti ve dokunmaya izin vermiyordu. Veteriner hekimlerimiz gerekli tedavileri uyguladı ve güvenini kazandık. Şu anda sağlık durumu iyi, ancak ruhsal olarak biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor."

HEPAD’IN VERDİĞİ AD VE DESTEK

HEPAD kurucusu Emre Demir, köpeğe 'Damla' adını verdiklerini ve Hande Yener'in bu süreçte sağladığı desteği vurguladı: "Köpeğimizi 'Damla' olarak adlandırdık. İlk geldiğinde oldukça kötü durumdaydı, dokunduğumuzda çığlık atıyordu ve kucağımıza almaya çalıştığımızda altına kaçırıyordu. Şu anda tedavi edildi ve daha iyi durumda. Birçok ünlü bizlere destek oldu, özellikle Hande Yener bu süreçte çok yardımcı oldu. Köpeğimizin adını Hande Yener'in son şarkısından aldık" ifadeleri kullanıldı.