GÜNDEM

Şiddet Mağduru Sıla Bebek Beyin Kanaması Geçirdi: Anne ve Bir Kişi Gözaltında

Tekirdağ Malkara`da, iki yaşındaki Sıla Y.’nin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda morluklar tespit edildi.

Abone Ol

Sıla Y.'nin, annesi B.Y. tarafından televizyon ünitesinden düştüğü iddia edilmesine rağmen, şiddet gördüğü öne sürüldü. Anne B.Y. ve bir kişi gözaltına alındı; Sıla Y.’nin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Malkara'da yaşayan anne B.Y., 2 Ağustos'ta kızı Sıla Y.'yi Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çocuğun vücudunda morluklar bulunurken, anne B.Y. çocuğun düşme sonucu yaralandığını öne sürdü. Sıla Y., hastanede yapılan muayenenin ardından evine gönderildi. Ancak geçen pazar akşamı Sıla Y. tekrar Malkara Devlet Hastanesi'ne getirildi. Baygın halde olan çocuk, doktorlar tarafından muayene edildiğinde darp izleri ve morluklar gözlemlendi. Bunun üzerine polis bilgilendirildi ve Sıla Y. Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Sıla Y.’nin beyin kanaması geçirdiği ve fiziksel şiddet gördüğüne dair bulgular elde edildi. Acil olarak ameliyata alınan Sıla Y.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtiliyor. Hastane ayrıca çocuğun DNA örneklerini Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşuları hakkında bilgi topladı. B.Y. kızının televizyon ünitesinden düştüğünü iddia etse de, yapılan incelemede ailenin diğer çocuğu koruma altına alındı ve anne ile üvey baba hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında gizlilik kararı alırken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü anne B.Y. ve bir kişiyi gözaltına aldı. B.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.