GÜNDEM

Servisçi Esnafı TBMM Önünde Basın Açıklaması Düzenledi

Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bir araya gelen servis aracı esnafı, kamuda bazı bölgelerde servis hizmetlerinin kaldırılması ve servis ücretleri konusunda velilerle karşı karşıya getirildiklerini belirterek basın açıklaması yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

Abone Ol

Ankara Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ve destekçisi CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın katıldığı açıklamada, servisçi esnafının yaşadığı mağduriyetler öne çıktı. İlyas Aktürk, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde servis ücretlerinin tartışma konusu olduğunu ve bu durumun velilerle karşı karşıya gelmelerine neden olduğunu belirtti. Aktürk, “Servisçi esnafımızın mağduriyeti devam ederse okul servisi yapamayacak duruma geleceğiz. Çünkü bizler kamu ve öğrencilerden servis ücreti alıyoruz. Öğrenci başına 1860 lira ücret alıyoruz. 20 öğrencinin toplam ücreti 36 bin lira. Bu 36 bin lirayla mazot mu alacağız, aracımızın bakımını mı yapacağız, borçlarımızı mı ödeyeceğiz, geçimimizi mi sağlayacağız? Desteklenmesi gereken bir sektörüz; ama maalesef bitme noktasına geldik. Lütfen sesimizi duyun, kamudaki servis aracı işimizi geri verin” ifadelerini kullandı.

CHP’li Umut Akdoğan da servis ücretleri ve aile bütçeleri üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Akdoğan, “Okul masrafları, aile bütçelerinin önemli bir kalemini oluşturuyor. Bu tür masraflar gündeme geldiğinde iktidar sahipleri genellikle bu meselelerden sıyrılmaya çalışıyor. Pahalılık arttığında mahalledeki esnafla halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Örneğin, ev kiraları yükseldiğinde ev sahibi ile kiracıyı, servis ücretleri arttığında ise servisçileri ile çocuklarını servisle okula göndermek isteyen velileri karşı karşıya getiriyorlar. Bu durumda, yurttaş zor durumda kalırken, servisçiler de maliyetler karşısında çaresiz. Servisçi esnafımız da, çocuğunu güvenli bir şekilde okula göndermek isteyen velilerimiz de mağdur oluyor” dedi.

Açıklamanın ardından, CHP’li Umut Akdoğan bir servis minibüsünün direksiyonuna geçerek aracı akaryakıt istasyonuna kadar kullandı. Akdoğan, minibüsün deposunun geçen yıl 1500 liraya dolarken, bu yıl 2800 liralara dolduğunu belirtti.