12 Ocak’ta boğaz ağrısı şikayetiyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran ve doktorun yazdığı ilaçlarla tedavi olan Gündoğan’ın rahatsızlığı geçmeyince, 13 Ocak’ta özel bir kliniğe gitmeye karar verdi. Gündoğan’ın burada 'sarı serum' adı verilen bir serum bağlandığı ve durumu kötüleşince ikinci bir serumun daha hazırlanıp bağlanmak istendiği iddia edildi. Ancak, ikinci serum bitmeye yakın Gündoğan nefes almakta güçlük çekmeye başladı ve klinikteki sağlık personelinin müdahaleleri yetersiz kaldı. 112 Acil çağrısı yapılarak Gündoğan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Ancak, 20 saat süren yaşam mücadelesine rağmen hayatını kaybetti.

Gündoğan’ın eşi Songül Gündoğan, olayla ilgili sorumluluk taşıyan doktor ve klinik personeli hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Gündoğan’ın cenazesi 15 Ocak’ta Sülümenli beldesinde toprağa verildi. Olayın ardından yapılan araştırmalarda, Gündoğan’ın serum bağlandığı sırada klinikte fotoğraf çektirdiği de ortaya çıktı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Gündoğan’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatırken, Sağlık Bakanlığı’ndan da kliniğe yönelik soruşturma izni talep etti. Klinikten alınan serum örnekleri, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Sağlık Bakanlığı, olayın ardından yaptığı açıklamada, kliniğin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti. Açıklamada, "İl merkezi Selçuklu Mahallesi'nde faaliyet gösteren S.E.'ye ait özel muayenehanenin faaliyetleri Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla durdurulmuştur. Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan tahkikatlar devam etmektedir" denildi.

Otomobil Temizlerken Korkunç Anlar! Motor Çalışınca Alevler Yükseldi! Otomobil Temizlerken Korkunç Anlar! Motor Çalışınca Alevler Yükseldi!

Olayla ilgili soruşturma ve Gündoğan’ın otopsi raporuna ilişkin incelemeler de sürdürülüyor.

Kaynak: DHA