GÜNDEM

Serik'te CHP'nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Antalya Serik`te, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü, çelenk sunma töreniyle anıldı.

Abone Ol

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Kadir Kumbul, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen ve partililer katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. CHP İlçe Başkanı Şeref Çimen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Belediye Başkanı Kumbul, yaptığı konuşmada, "Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamak üzere toplandık. Atatürk'ün 'kuruluşun ve kurtuluşun partisi' olarak nitelendirdiği CHP'nin 101. yılını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve partimizin kurucularını rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, devletçilik, inkılapçılık ve laiklik ilkelerinin temeli üzerine kurulmuş bir partidir. Partimiz, kurulduğu günden bu yana Atatürk ilkelerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz savunucusu olmuştur. Her partilimizin ortak paydası olan vatan, millet ve Atatürk sevgisiyle, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 101 yıl önce olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlık inancımız ve mücadele azmimiz tamdır" dedi.

İlçe Başkanı Çimen ise konuşmasında, "Dünyada bir asırdır var olan dört parti bulunuyor ve bunlardan biri Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ise, günümüzde de CHP bu misyonu üstlenmiştir. Belediyeyi kazandık ve yakında iktidarı da alacağız. Biz inandık, halk da inandı; sadece süreci bekliyoruz" şeklinde konuştu.