Trabzonspor’a 11 yıl aradan sonra dönerek 5’inci kez takımın başına geçen Şenol Güneş, görevde olduğu 5 dönemde de yenilgisiz bir başlangıç yaptı. 72 yaşındaki teknik adam, önceki dönemlerinde de ilk maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti.

Uğurcan Çakır’ın Performansı Yükseliyor

Bu sezon Süper Lig’de 1 maç eksiği bulunan Trabzonspor, 3 puanla 13’üncü sırada bulunuyor. Bordo-mavili ekibin kalecisi Uğurcan Çakır, Beşiktaş karşısında sergilediği 6 kurtarışla dikkat çekti. Milli kaleci, bu sezon Süper Lig’de kalesine gelen 18 şutun 17’sini başarıyla engelleyerek etkileyici bir performans ortaya koydu.

Saviç’in Başarılı Performansı

Trabzonspor’un yeni transferlerinden Stefan Saviç de dikkatleri üzerine çekti. Tecrübeli oyuncu, son 10 yılda Trabzonspor formasıyla Süper Lig maçında en fazla top uzaklaştırma (15) sayısına ulaşan üç oyuncudan biri oldu.

Yerel Basından Destek

Kentteki yerel gazeteler, Şenol Güneş’in ilk maçı olan Beşiktaş karşılaşmasını çeşitli başlıklarla manşetlerine taşıdı ve Güneş ve takıma olan güveni dile getirdi. Hakeme yönelik tepkilerle birlikte gazete başlıkları şu şekilde:

Karadeniz Gazetesi: “Dikkat edin bu güneş hepinizi yakacak”

Taka Gazetesi: “Yarınlar çok daha güneşli olacak”

Türkiye'nin Spor Devrimi Türkiye'nin Spor Devrimi

Sonnokta Gazetesi: “Kartal’ı yaraladık ama deviremedik”

Ekspres Gazetesi: “Orta Oyunu”

Günebakış Gazetesi: “Alkışlar Trabzon’a”

Kaynak: DHA