GÜNDEM

Sempozyum Prof. Dr. Ali Anarat'ın Onuruna Düzenlendi

Adana, Türkiye'deki Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi Tıp Fakültesi Pediatri ve Çocuk Nefrolojisi Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Anarat onuruna bir sempozyum düzenledi.

Abone Ol

Sempozyum, Balcalı Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Anabilim Dalı tarafından organize edildi ve "Nadir Hastalıklar ve Böbrek" başlığını taşıdı.  Sempozyuma Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 80 çocuk nefroloji uzmanı katıldı. 

Sempozyumda yapılan sunumlar ve tartışmalarda, tanınmış çocuk nefrologları tarafından nadir hastalıkların tanı ve tedavisindeki yenilikler ele alındı.  Katılımcılar, 5 öğrenciye burs sağlamak amacıyla Çukurova Üniversitesi mezunlar derneğine bağış yaparak Prof. Dr. Ali Anarat'ın değerini bir kez daha vurguladılar. 

Sempozyumun açılış konuşmasını Balcalı Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Anabilim Dalı'nın başkanlığı üstlenen bir üye yaptı.  Konuşmasında, Prof. Dr. Ali Anarat'ın Türkiye'deki çocuk nefrolojisinin gelişimine yaptığı uzun süreli katkıları takdir etti.  Anarat, bu alanda saygın bir uzman olup, bölgedeki çocuk böbrek hastalıklarının tedavisine önemli katkılarda bulunmuştur. 

Sempozyum, katılımcılara çocuklarda nadir böbrek hastalıklarının araştırılması ve tedavisindeki en son bulguları ve ilerlemeleri paylaşma fırsatı sundu.  Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi'nin Türkiye'de çocuk nefrolojisinin desteklenmesindeki rolünü vurguladı.