GÜNDEM

Semiha Bekil 7 Aylık Disiplinli Çalışma Sonunda 48 Kilometrelik Manhattan Parkuru’nu Yüzdü

Bacağındaki ödem problemi nedeniyle koşmakta zorlanan 42 yaşındaki Semiha Bekil, son iki yıldır günlük egzersizlerini yüzerek yapma kararı aldı.

Abone Ol

Yüzme antrenmanlarına 7 ay boyunca yoğun bir şekilde devam eden Bekil, hayalini kurduğu Manhattan Parkuru’nu başarıyla tamamladı. 48 kilometrelik parkuru 9 saat 52 dakikada geçen Bekil, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletindeki bu zorlu parkuru tamamlayan 10’uncu Türk oldu. Geçmişte ‘Manhattan Island Marathon Swim’ olarak bilinen ve günümüzde ‘20 Bridges Swim’ olarak adlandırılan parkur, Manhattan Adası çevresinde geleneksel olarak saat yönünün tersine yüzülen 28,5 mil (48,5 kilometre) uzunluğundaki bir yüzme etkinliği. Yarışma, adanın çevresindeki 20 köprünün altından geçilmesini gerektiriyor ve dünyanın en zorlu açık su yüzme yarışmalarından biri olarak kabul ediliyor. Katılımcılar, Hudson, East ve Harlem nehirlerinde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor.

SPOR HAYATINA GEÇİŞ VE MOTİVASYON

14 yıl süren bankacılık kariyerinden sonra Gayrimenkul Danışmanlığına geçen Semiha Bekil, spora 32 yaşında başlamış ve son on yıldır aktif olarak spor yapıyor. Koşu, bisiklet ve triatlonla ilgilendikten sonra yüzme antrenmanlarına başlamış. Dizindeki sorunlar nedeniyle yüzme antrenmanlarını artırmış ve yoğun bir hazırlık süreci geçirmiş. Bekil, “Başarabileceğime inanmak en büyük motivasyonum oldu” diyerek, Manhattan Parkuru’nu tamamlamak için duyduğu inancın kendisini motive ettiğini belirtti.

PARKURDA KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR VE MOTİVASYON

Yüzme sırasında yaşadığı zorlukları anlatan Bekil, “Dördüncü saat sonunda kollarım ağrımaya başladı, bu beni biraz tedirgin etti ama motivasyonum bu zorluğu yendi” dedi. Ayrıca, parkurun son saatlerinde karanlık ve dalgalı suda yüzmenin zorlayıcı olduğunu belirtti. Bekil, suda kalırken arkadaşları, kendisi ve ülkesinin iyiliği için dua ettiğini ve 20 köprünün altından geçerken geleneksel ritüeli yerine getirdiğini söyledi.

GELECEK HEDEFLERİ VE DİSİPLİNİN ÖNEMİ

Semiha Bekil, Manhattan Parkuru’nu tamamladıktan sonra, Manhattan, Catalina ve Manş Denizi parkurlarını geçerek ‘Triple Crown’ ödülünü kazanmayı hedeflediğini açıkladı. Motivasyonun disiplinle birlikte geldiğini vurgulayan Bekil, “Her gün antrenman yapmaya kendimi adadım ve bu şekilde motivasyonumu oluşturduğumu gördüm. İstekleriniz için gerekenleri yaptığınızda, bunları gerçekleştirme şansınız artar” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl bu parkuru 9 saatte tamamlayan ilk Türk sporcu Bengisu Avcı olmuştu ve ardından 9 sporcu daha bu başarıyı elde etti.