Yüksekova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını hedefleyen bu projede, Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen kuaförlük kurslarına katılan hükümlüler ve eğitmenler, Günyazı Köyü İlkokulu'nda eğitim görecek 43 öğrenciye saç tıraşı ve bakım hizmeti gerçekleştirdi. Ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Yüksekova Denetimli Serbestlik Müdürü Ceyda Yanıkoğlu Çırak, projelerin toplumsal faydasına dikkat çekerek, “Bugün Günyazı Köyü İlkokulu'ndaki çocuklarımıza saç tıraşı yapıyoruz. Bu etkinliği Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenliyoruz. Halk Eğitim’den gelen usta öğreticiler ve kuaförler, hükümlülerimize meslek kazandırma amacını taşıyan kurslar vermekte. Şimdi ise bu eğitimden elde ettikleri yetkinlikle çocuklarımıza hizmet sunuyorlar. Çocuklarımıza yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.

Kırklareli’de 354 Kaçak Göçmen Yakalandı, 13 Organizatör Tutuklandı Kırklareli’de 354 Kaçak Göçmen Yakalandı, 13 Organizatör Tutuklandı

Yüksekova Cumhuriyet Savcısı Osman Altıntaş ise, sosyal sorumluluk projelerinin önemini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin saç tıraşları burada hükümlüler tarafından yapılmakta ve onlara hediyeler veriyoruz. Bu projeyle öğrencilerimize destek olmayı ve onların yanında olduğumuzu hissettirmeyi amaçlıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA