Turnuvanın en genç takımlarından biriyiz. Bundan sonraki turnuvalarda da ses getirecek bir ekip. Gönül ister tabii yukarılara gitmek ama buna odaklı gitmek istemiyoruz. Oyuncuları baskı altına almak istemiyoruz" dedi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu ilk maçında 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda hazırlıklar devam ediyor. Almanya'nın Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kasabasındaki Sporthotel Fuchsbachtal'da kamp yapan millilerde, A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük görevi üstlenen Selçuk Şahin, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Başakşehir'de Emre Belözoğlu ile çalıştıktan sonra yola tek devam etmek istediğini ancak milli takımdan teklif gelince en uygun yerin burası olacağını düşündüğünü belirten Selçuk Şahin, "Montella ile daha önce tanışıklığımız yok. Sadece karşılıklı mücadele ettiğimiz dönemler oldu. Ben Başakşehir'deyken Emre Belözoğlu hocayla, o da Adana Demirspor'daydı. Başakşehir'den ayrıldıktan sonra aslında kafamda tek ilerlemek vardı. Emre hocaya böyle bir yol çizdiğimi ilettim. Bu süreçte de milli takımın başına Montella geldi. Federasyonumuzun 'yanına 2 Türk hoca alacağız açıklaması' oldu. Ben teklifler almama rağmen en uygun yerin burası olacağını düşündüm. Görev milli takım olunca bize hayır demek düşmez, biz de kabul ettik. Ülke futboluna hizmet etmek büyük şereftir. İyi ki de böyle olmuş. Montella gibi hocayla çalışmaktan mutluyum. Çok iyi bir teknik adam" diye konuştu.

"TAKIM, BİZİM HAYAL ETTİĞİMİZİN DE ÖTESİNDE REAKSİYON GÖSTERDİ"

Göreve geldikten sonra takımın beklenenden fazla reaksiyon gösterdiğini belirten Şahin, "Geldiğimizde 10 puan vardı. Fena bir puan toplamamıştı takım. Zor deplasmanlar görülüyordu. Biz göreve gelirken inanarak geldik. Maçların üstesinden kalkacağımızı düşündük. Takım, bizim hayal ettiğimizin de ötesinde reaksiyon gösterdi. Hırvatistan maçını kazanınca önümüzün açılacağını biz de gördük. İkili ilişkiler, hocanın iletişim gücü birçok şeyi çabuk toparladı."

"KALİTELİ OYUNCULARIMIZ VAR, ONLARLA BU SÜRECİ GEÇİRECEĞİZ"

Takımda yaşanan sakatlıkların kendilerini üzdüğünü ancak geniş kadro ile hedeflerine doğru gideceklerini belirten Selçuk Şahin, "Sakatlılar beklemediğimiz durumlar oldu. Kampın başında zaten Çağlar Söyüncü sakat geldi, mecburen çıkardık. Enes Ünal'ın idmandaki sakatlığı, Ozan Kabak'ın maçtaki sakatlığı bizi üzdü. Ama geniş kadroya çağırmıştık. Kaliteli oyuncularımız var, onlarla bu süreci geçireceğiz. Aslında yoğun başladık, Riva sezon başı kampı gibi ağır geçti. Burada da çok güzel çalışma ortamımız var. Sakatlıklar can sıktı ama geniş bir kadro var. Bize en uygun oyuncularla hedeflerimize doğru gideceğiz" diye konuştu.

Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Bu İddiaların Kulübümüzde Yeri Yoktur Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Bu İddiaların Kulübümüzde Yeri Yoktur

"EN HAZIR OYUNCULARLA GÜRCİSTAN MAÇINA ÇIKMAK İSTİYORUZ"

En hazır oyuncularla Gürcistan maçına çıkmak istediklerinin altını çizen Selçuk Şahin, "Her oyuncuyu görme anlamında fırsat hazırlık maçları. Bazı teknik adamlar farklı yol izliyor ama bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. 4 günde bir maç, kısa bir turnuva. Hepsini görmeye çalıştık. İstediğimiz şeyleri de aldık. Net kalıp bir 11 değil ama değiştirerek oynattığımız maçlar oldu. Bu süreçte bizi bir tek Avusturya maçı üzdü. Özellikle ikinci yarısı. Dışarıda da sert ve güçlü takımlarla oynadık. Neler yapabiliriz, onu görme adına bu maçları seçtik. Herkesi oynayacak kapasitede görüyoruz. Kafamızda bir şeyler oluştu. En hazır oyuncularla Gürcistan maçına çıkmak istiyoruz" dedi.

"İRFAN CAN KENDİNİ İYİ HİSSEDİYOR"

Selçuk Şahin, Polonya maçında sakatlık yaşayan İrfan Can Kahveci'nin durumuyla ilgili ise şöyle konuştu: "Şu an takip ediyoruz. Önümüzde zaman da var. Süreç nasıl ilerleyecek bakacağız. Kendini iyi hissediyor, antrenmanlarda bakacağız."

Kaynak: DHA