Şehidin naaşı, askeri uçakla Çanakkale Havalimanı'na getirildi. Havalimanında düzenlenen askeri törene, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı başta olmak üzere çok sayıda askeri ve sivil yetkili katıldı. 

Yavru Kediler Kurtarıldı Yavru Kediler Kurtarıldı

Şehit Uzman Çavuş Burak Geniş'in ailesi, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Aşağıkaraaşık köyünde ikamet etmektedir. Acı haberi alan anne Meşkure ve baba Basri Geniş, büyük üzüntü yaşadı. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları ile komşuları taziye ziyaretinde bulundu. 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş, dün Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Acı olay, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Aşağıkaraaşık köyünde yaşayan şehidin ailesine askeri ve sivil yetkililer tarafından sağlık görevlileri eşliğinde bildirildi. 

Şehit Uzman Çavuş Burak Geniş'in cenazesi, Çanakkale Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Yenice ilçesine bağlı Aşağıkaraaşık köyüne uğurlanacak. Burada aile ve yakınları tarafından son görevler yerine getirilecek ve şehit Burak Geniş, şehitlik mertebesine ulaşacak.

Kaynak: DHA