GÜNDEM

Şehit Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın Son Yolculuğu

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay (23), PENÇE-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin sızma girişimi sırasında şehit oldu.

Abone Ol

Abakay'ın cenazesi, akşam saatlerinde hava yolu ile Muş Askeri Havaalanı'na getirildi ve Muş Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. 

Şehit Maşallah Abakay'ın cenazesi, bugün öğle saatlerinde morgdan alındı ve memleketi olan Muş'un Sungu beldesine götürüldü.  Şehit Abakay için Hacı Selahattin Aykan Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, Vali Avni Çakır, şehidin yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı. 

Maşallah Abakay, yıllar önce vefat eden Ayşe-Nurettin Abakay çiftinin iki çocuğundan küçüğü ve bekar olan bir askerdi.  Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Sungu Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Daha önce Abakay'ın şehit haberini alıp Muş'a gelen kişilerin, yolda kaza geçirdiği de bildirildi. 

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, PENÇE-Kilit Harekatı sırasında PKK'lı teröristlere karşı verdiği mücadele esnasında hayatını kaybetmiştir. Cenaze törenine katılan yetkililer ve vatandaşlar, şehidin kahramanlığını ve vatanseverliğini onurlandırmışlardır. Maşallah Abakay'ın fedakâr duruşu ve Türk milletine olan bağlılığı, tüm Türkiye tarafından saygıyla anılacaktır.