Esenler’de 19 Ağustos’ta meydana gelen kazada, görevde olduğu sırada bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan Peksoy, hastanede gördüğü tedaviye rağmen 22 Ağustos’ta şehit oldu. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve şehidin ailesi katıldı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi

Şehidin cenazesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde düzenlenen törende, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Peksoy’un kısa sürede görev yaptığı İstanbul’da gösterdiği özveriyi anlatarak, “Mustafa kardeşimiz, yaklaşık bir yıl önce göreve başlamıştı. Bayrağımızın dalgalandığı bu kutsal topraklarda görev yapmak için yemin etmişti. 19 Ağustos günü Esenler’de trafik denetiminde görevli olduğu sırada, kontrolsüz bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı ve üç gün süren mücadelesinin ardından maalesef 22 Ağustos’ta şehit oldu. Her ölüm erkendir, ama onun zamansız kaybı hepimizi derinden üzdü” dedi.

Törende, İstanbul Valisi Davut Gül ve Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Peksoy’un naaşı, törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Kaynak: DHA