Oktay, 7 Şubat tarihinde Suriye'nin kuzeyindeki bir üs bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşiyle yaralanmış, hemen Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Ancak, tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybeden Oktay'ın şehit olduğu bildirildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Oktay için Gaziantep Havalimanı'nda sabah saatlerinde bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 6’ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ve çok sayıda kamu yetkilisi katıldı. Ayrıca, şehidin ailesi, silah arkadaşları ve dostları da törende yer alarak Osman Oktay’a son veda etti.

Büyük Uyuşturucu Baskını! 65 Bin TL ve Uyuşturucu Deposu Ele Geçirildi! Büyük Uyuşturucu Baskını! 65 Bin TL ve Uyuşturucu Deposu Ele Geçirildi!

Törende, şehidin annesi Hori Oktay, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak derin bir üzüntüyle gözyaşlarını tutamadı. Nişanlı olduğu ve Mayıs ayında düğün yapmayı planladığı öğrenilen Şehit Osman Oktay’ın öz geçmişi, törende okundu. Ardından, tabutu Türk bayrağına sarılı olarak, memleketi İzmir’e gönderilmek üzere uçağa kondu. Şehidin vefatının ardından, Gaziantep’teki tören duygusal anlara sahne oldu ve Osman Oktay'ın anısı, tüm katılımcılar tarafından saygıyla anıldı.

Kaynak: DHA