Olay, Neslihan Ay'ın Ankara'da üniversite okuyan kızına ev kiralama girişimiyle başladı. Ay, bir emlak sitesi üzerinden uygun bir daire buldu ve telefonda ev sahibinin damadı olduğunu söyleyen bir kişiyle görüştü.  Şüphelinin Amasyalı olması ve kentle ilgili konuşmaları, Ay'ı eve güven duymasını sağladı. 

Ay, daire için 18 bin TL kira üzerinde anlaştı. Ayrıca 36 bin TL depozito ödemesi de yaparak toplam 54 bin TL'yi iki parça halinde şüphelinin verdiği hesaba gönderdi.  Ancak dolandırıcı, daha sonra 6 aylık kira bedelini de göndermesini istedi. 

Neslihan Ay, şüphelinin talepleri üzerine daha fazla para göndermedi ve durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, dolandırıcıların şehit eşi ve dernek başkanı olan Ay'ı hedef aldıkları ortaya çıktı.  Polis, banka hesaplarını takip ederek dolandırıcıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Amasya Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı olan Neslihan Ay, bu olayın kendisini derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirterek, "Böyle bir dolandırıcılığa maruz kalmak beni çok üzdü. Kızım için ev kiralamak isterken, haksız yere paramı kaybettim. Umuyorum ki polis an önce bu kişileri bulur ve bana geri verir." dedi. 

Yarışma Öncesi 64 Diyarbakır Karpuzuna Soğuk Hava Deposunda Kilitli Koruma Yarışma Öncesi 64 Diyarbakır Karpuzuna Soğuk Hava Deposunda Kilitli Koruma

Bu olay, şehit ailelerinin ve diğer hassas grupların dolandırıcıların hedefi olabileceğini gösteriyor. Yetkililerin, bu tür vakaları önlemek ve mağdurların haklarını korumak için daha etkin önlemler alması gerektiği açıktır.

Kaynak: DHA