GÜNDEM

Şehit Binbaşı Osman Ayan Isparta'da Toprağa Verildi

Pençe 1-2 Harekat Bölgesi'nde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve burada şehit olan Piyade Binbaşı Osman Ayan (39), memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Şehit Binbaşı Osman Ayan'ın cenazesi, sabah saat 04.30'da askeri uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Kara yoluyla Senirkent Devlet Hastanesi morguna taşınan cenaze, öğle saatlerinde köydeki ailesinin evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından, tabut köy meydanındaki tören alanına konuldu. Cenaze, Türk bayrağına sarılı olarak gözyaşları eşliğinde karşılandı.

Cenaze törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, CHP Milletvekili Yalım Halıcı, MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki yetkililer ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Şehidin babası Harun, annesi Gülümser, eşi Nazan ve kardeşi Elif Ayan, cenaze töreni boyunca duygusal anlar yaşadı. Öğle namazının ardından Isparta Müftüsü Muharrem Biçer tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, top arabasına konularak bando eşliğinde köy mezarlığına götürüldü ve burada toprağa verildi.