GÜNDEM

Şehit Babür'ün Cenazesi Samsun'a Getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kaplan Operasyonu'nda görev yapmakta olan Tank Sözleşmeli Er Kander Babür (30), görev sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Abone Ol

Şehit Babür'ün cenazesi, Şırnak'taki askeri törenin ardından Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirilmiştir. Burada düzenlenen askeri törenle karşılanan şehidin cenazesi, Türk bayrağına sarılı bir şekilde askerlerin omuzlarında uçaktan alınıp cenaze aracına bindirilmiş ve dualar eşliğinde uğurlanmıştır. 

Şehit Kander Babür'ün cenazesinde annesi Meryem Babür (60), ağabeyi Ertuğrul Babür ve ablası Ergül Doğan'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görülmüştür. Babür bekardı ve ailesinin büyük acı yaşadığı anlaşılmaktadır. 

Pençe-Kaplan Operasyonu, Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen bir Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonudur. Bu operasyonda görev yaparken rahatsızlanan ve şehit olan Tank Sözleşmeli Er Kander Babür, vatanı ve milleti için canını feda etmiş bir kahramandır. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, teröre karşı operasyonlarına kararlılıkla devam etmekte ve ülkenin güvenliği için fedakarca görev yapan kahraman askerlerimizin her zaman yanında olmaktadır. Şehit Kander Babür'ün ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Aziz şehidimiz ebediyete uğurlanırken, onun kahramanlığı ve fedakarlığı daima hatırlanacaktır.