GÜNDEM

Seçer: Zabıta, Halkın Karşısında Bizzat Benim Temsilcim

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan şube müdürleri, Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci kuruluş yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Abone Ol

Başkan Seçer, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutlayarak, hizmetlerin başarıyla devam etmesi temennisinde bulundu. Göreve geldiklerinde zabıta biriminin mevcut durumu ile bugünkü durumunu karşılaştıran Seçer, “Zabıta Teşkilatı’nın daha iyi hale gelmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Personel yapısından araç ve gereçlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılayarak, her zaman destek verdik” dedi ve zabıta teşkilatına teşekkürlerini sundu.

İkinci beş yıllık görev dönemine başladıklarını belirten Seçer, personel ihtiyaçlarını karşılamak için Bakanlık’tan 60 kişilik bir talepte bulunduklarını ifade ederek, “Umarım Bakanlık bu talebimizi en kısa sürede değerlendirir ve onaylar. Eksik olan alet ve ekipmanları da tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Zabıta Teşkilatı’nın önemine değinen Seçer, “Zabıta, belediyenin ve benim halk karşısındaki temsilcimdir. Kılık-kıyafet, davranış ve vatandaşla iletişim son derece önemlidir. Çağdışı yöntemler ve davranış biçimleri ile zabıta teşkilatı olmaz. Mersin’in huzuruna katkıda bulunmak zorundayız ve bunu yasal çerçevede yapıyoruz” dedi.

Vatandaşların şikayetlerine önem vermeleri gerektiğini belirten Seçer, “Kültür Park’taki bisiklet yollarında motorlu taşıtların tehlikeli şekilde geçmesi gibi sorunlar varsa, bu konuda daha fazla dikkatli olmalısınız. Denetimin olduğu yerde insanlar kendini güvende hisseder. Mersin’deki ana ve işlek caddelerde olumsuz görüntülerin ve şikayetlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguluyorum. Temiz ve modern bir Mersin yaratma çabamızda bu tür sorunlara yer olmamalıdır” şeklinde konuştu.