4 merkez ilçede vardiya sistemiyle faaliyet gösteren Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, cadde ve bulvarlardaki ızgaralar ile mazgalları düzenli olarak temizleyip periyodik bakımlarını gerçekleştiriyor. Son 7 ayda, toplamda 20 bin ızgaranın temizlendiği belirtiliyor.

SASKİ Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların neden olduğu sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için yağmur sularının daha hızlı tahliyesini sağlayacak yatırımlara da hız kesmeden devam ediyor. Canik ilçesi Gülsan Sanayi Bölgesi'nde ilk Keson Kuyu işletmeye alınırken, Terme ilçesi Çay Mahallesinde bir Keson Kuyu Terfi Merkezi tamamlandı. 10 metre çapında ve 10 metre derinliğindeki bu merkez, güçlü pompalar yardımıyla suları Terme Çayı’na deşarj edecek. Ayrıca, Bafra ilçesi Kemal Paşa Mahallesindeki Yağmursuyu Keson Kuyu Terfi Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde, yağmur sularının sağlıklı şekilde tahliye edilmesini destekleyen altyapı sistemlerinin açık tutulmasına özen gösteren ekipler, gece saatlerinde de temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayından bu yana toplam 20 bin ızgara temizlenirken, şebeke hattına zarar veren ağaç dalları ve taşlar gibi materyaller özel araçlarla toplanıyor. SASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı sistemlerinin düzenli bakım ve onarımlarını devam ettiriyor.

Kaynak: DHA