Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

1287 yılında Bizans'a karşı verdiği savaşta şehit olan Saru Batu Savcı Bey için Karaköy'deki mezarının başında gerçekleştirilen anma törenine Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, İl Genel Meclis Üyesi Ercan Tekdemir, MHP İlçe Başkanı Çetin Karaduman, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy, ve Kütahya Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Hüseyin Namaz katıldı.

Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği Başkanı Orhan Sarıca, törende yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi'nin büyük oğlu ve Osman Gazi'nin ağabeyi olan Savcı Bey'in anma törenlerinin yüzyıllardır devam ettiğini ifade etti. Sarıca, "Bugün, 1287 yılında kazanılan İkizce Zaferi ve Savcı Bey'in şehadet yıl dönümünü anmanın gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, atalarımızın fedakarlıklarıyla kazanılmış ve bizlere vatan sevgisi ve milli birlik bilinci kazandırmıştır. Savcı Bey'i ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz, vatanımızın sonsuza kadar varlığını Yüce Allah'tan diliyoruz" dedi.

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, tarihi ve kökleri unutmamanın önemine vurgu yaparak, "Geçmişimizle bağlarımızı koparmamalıyız. Bir sonraki törenimizde katkılarımızla daha kapsamlı bir etkinlik düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu. Köy muhtarı Yaşar Vural da katılımcılara teşekkür etti. Törenin ardından İkizce Alçay mesire alanında katılımcılara etli bulgur, gözleme ve ayran ikram edildi.

Kaynak: DHA