Olayın şüphelisi olan Mehmet A.D.’nin, öldürülen İlhan Gürleyen'in eski çalıştığı tamirhanenin sahibinin oğlu olduğu anlaşıldı. Şüpheli, cinayeti gerçekleştirme nedenini, Gürleyen’in müşterilerini kendisinden çalmak olarak öne sürdü.

Olay, Sarıyer'in Huzur Mahallesi'nde 8 Eylül Pazar günü saat 12:00 sularında meydana geldi. İlhan Gürleyen, iş yerinin önünde otururken, yanına yaklaşan bir kişi tarafından başına tek el ateş edilerek öldürüldü. Şüpheli olay yerinden kaçtı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet anını kaydeden güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülerde, gri mont ve kapüşon giymiş olan şüphelinin yürüyerek dükkanın önüne geldiği ve herhangi bir şey söylemeden Gürleyen’e ateş ettiği görüldü. Gürleyen, olay yerinde hayatını kaybederken, şüphelinin hızla uzaklaştığı anlar kameraya yansıdı.

Başakşehir’de Yakalandı

Polis ekipleri, kısa sürede şüphelinin kimliğini belirledi. Şüpheli Mehmet A.D.’nin, olay yerine kendi otomobiliyle geldiği, arka bir sokağa park ettikten sonra cinayeti gerçekleştirdiği ve aynı araçla olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Yapılan aramada, Mehmet A.D.’nin Başakşehir’deki evinin önünde park halinde bulunan otomobilinde cinayette kullanıldığı değerlendirilen bir 9 mm tabanca bulundu. Şüpheli, Başakşehir’de yürürken gözaltına alındı.

Adliyeye Sevk Edildi

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, Mehmet A.D.’nin İlhan Gürleyen’in daha önce çalıştığı tamirhanenin sahibinin oğlu olduğu belirlendi. Gürleyen, eski patronunun ölümünden sonra kendine bir dükkan açmış ve bu süreçte Mehmet A.D.’nin müşteri kaybetmesine neden olmuştu. Sorgusunda cinayeti itiraf eden şüpheli, Gürleyen’in müşterilerini çaldığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Polisteki işlemlerinin ardından şüpheli Mehmet A.D. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA