GÜNDEM

Sarıyer'de Öldürülen 16 Yaşındaki Emir Koçhan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sarıyer’in Ayazağa bölgesinde sosyal medya paylaşımları yüzünden yaşanan tartışmada darbedilerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emir Koçhan, son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Cenaze töreninde konuşan baba Sedat Koçhan, "Bu işin peşini bırakmayacağız ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Allah başka kimsenin başına vermesin" dedi.

Olay, 17 Ağustos Cumartesi günü Ayazağa’da meydana geldi. Emir Koçhan ve arkadaşlarının sosyal medyada "Ayazağa kedileri geliyor" yazılı bir duvarın önünde çektikleri fotoğraf, iki grup genç arasında tartışmalara yol açtı. Tartışmanın büyümesi sonucu, 16 yaşındaki Koçhan, 10-15 kişilik bir grup tarafından ağır şekilde darbedildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Koçhan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Emir Koçhan için Kağıthane'deki Hamidiye Ulu Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı sırasında anne Nurşen Koçhan ve abla İrem Koçhan, tabutun başında derin bir üzüntü yaşadı. Cenaze namazının ardından Koçhan’ın cenazesi, defnedilmek üzere Hasdal Mezarlığı'na götürüldü.

Emir Koçhan'ın annesi Nurşen Koçhan, "Bu kadar kısa bir süre dünyada kalmak mıydı, ciğerimizi yaktın. Seni çok özledik, sadece 5 günde tükendik. Bir ömür boyunca nasıl dayanacağız?" şeklinde gözyaşı döktü. Baba Sedat Koçhan ise, "Bu olayın sonuna kadar peşindeyiz ve hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Ne olursa olsun bu işin takipçisi olacağız. Allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın. Başka bir şey söyleyemiyorum" ifadelerini kullandı.