GÜNDEM

Şanlıurfa’da 764 Bin Öğrenci İçin 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı

Şanlıurfa’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 2 bin 626 okulda toplam 764 bin öğrenci için ders ziliyle başladı.

Abone Ol

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından, öğrenciler sabah saatlerinde okullarına giderek derslerin başladığı ilk günü heyecanla karşıladılar. Okula yeni başlayan öğrenciler ise velileri tarafından okula getirildi. Birçok öğrenci tatillerinin keyifli geçtiğini ve öğretmenleri ile arkadaşlarını özlediklerini belirtti.

Yeni eğitim öğretim yılı için Rasime Polat İlkokulu’nda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Hasan Şıldak, öğrencilere başarılar dileyerek, "Şanlıurfa'da güvenli okullarda yeni nesillerin yetiştirilmesi bizim için büyük önem taşıyor. Eğitimi önemsiyoruz ve şehrimizin gelişimi için eğitim alanında hep birlikte destek olmaya devam etmeliyiz. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. 2 bin 626 okulumuzda, 23 bin 692 sınıfta 764 bin öğrencimiz eğitime başlıyor. Görevdeki 25 bin 128 öğretmenimizle birlikte ilk ders zilini çaldık. Bütün eğitimcilerimize, okullardaki yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve çocuklarımıza başarılar diliyoruz" dedi.