GÜNDEM

Sanık Erdal Sözer'in İddialarına Yanıt

Yalova'da eşi Semiha Sözer'i (33) kayalıklardan iterek öldürmekle suçlanan Erdal Sözer (41), ilk duruşmada iddiaları reddetmiştir.

Abone Ol

Sözer, 4 aydır tutuklu olduğunu belirtmiş ve "Cezaevinde insan kesmiş, öldürmüşlerle aynı koğuşta kalıyorum. Ben katillerle yemek yiyorum, bu kadarını da hak etmedim" diyerek tahliyesini talep etmiştir. 

Olayın ayrıntıları şöyle: 24 Ocak 2023 tarihinde, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşayan Semiha Sözer, eşi Erdal Sözer ile Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiine gitmişler ve kayalıklarda fotoğraf çekimi yaparken, Semiha Sözer 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmiştir.  İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD ve itfaiye ekipleri, Sözer'in öldüğünü belirlemiştir. 

Sanık Erdal Sözer, "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaktadır. Sözer, ilk duruşmada iddiaları reddetmiş ve hapishanede katillerle aynı koşullarda tutulduğunu, bunu hak etmediğini ifade etmiştir. 

Henüz olayın ayrıntıları tam olarak netleşmemiştir. Sanık Erdal Sözer'in savunması ve delillerin incelenmesi sürmektedir. Dosyanın detaylı bir şekilde incelenmesi ve tüm tarafların dinlenmesi sonucunda, olayın nasıl gerçekleştiği ve Sözer'in suçluluğunun belirlenmesi gerekmektedir. Yargılama sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi önem arz etmektedir.