GÜNDEM

Sanığa En Ağır Cezanın Verilmesi Talebi

Ankara'da kaldırımda yürüyen iki kişinin ölümüne neden olan alkollü sürücü Mehmet Can Dandin'in (25) tutukluluğunun devam etmesine karar verilmiştir.

Abone Ol

Olay, 26 Şubat tarihinde Etimesgut ilçesi 1'inci TBMM Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Can Dandin, yüksek hızla kullandığı otomobiliyle kaldırımda yürüyen matematik öğretmeni Ekin Sert (31) ve üniversite öğrencisi Umut Can'a (24) çarptı. Kaza sonucunda Ekin Sert ve Umut Can olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Sürücü Mehmet Can Dandin ve yanındaki 3 arkadaşı olay sonrası kaçtı, ancak 2 gün sonra Dandin polise teslim oldu. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Dandin'in 3 arkadaşı ise serbest bırakıldı. 

Ölen kişilerin yakınları, mahkemeden sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti. Aileler, çocuklarının hayatlarının haksız yere sonlandığını ve acıya mahkum edildiklerini belirterek, adaletin sağlanmasını istedi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Can Dandin hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan soruşturma başlattı. Dandin'in yüksek hızda ve alkollü şekilde araç kullandığı, kaldırımda yürüyen yayalara çarptığı ve kaçtığı iddia ediliyor. Savcılık, sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti ve mahkeme de bu talebi kabul etti. 

Olay, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Trafik güvenliği konusunda yetkililerin daha sıkı önlemler alması gerektiği vurgulanırken, alkollü araç kullanımının ağır cezalarla cezalandırılması gerektiği de dile getirilen görüşler arasında yer alıyor. Öte yandan, yaya geçişleri ve kaldırımların güvenliği konusunda da düzenlemelerin yapılması gerektiği öne sürülüyor.