'Vals Mağdurları' olarak bilinen grup, toplamda 60 milyon TL'yi bulan icra takipleriyle karşı karşıya kalan 800'e yakın mağdur hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaklaşık 13 yıl süresince Antalya'nın Lara ve Konyaaltı bölgelerinde faaliyet gösteren Vals Sanat Merkezi, son 4-5 yılda kayıt yaptıran 800'den fazla kursiyer hakkında icra takibi başlattı. İcra takibine uğrayan müşteriler, merkez hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar, sanat merkezinin kapanmasının hemen ardından, son yıllarda kayıtlı olan tüm kursiyerler için haksız kazanç sağlama amacıyla icra takibi başlatıldığını ifade etti.

Açıklamalara göre, sanat merkezi kapatılmadan önce mevcut kursiyerlerden 1-2 yıllık kampanyalar çerçevesinde indirimli peşin ödemeler alınmış. Mağdurlar, Antalya Vals Sanat Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın güvenilirliğini kullanarak yanıltıcı bilgilerle sözleşme benzeri belgeler imzalattığını ve cayma bedeli olarak 50 bin TL ve üzeri talepleri gerekçe göstererek icra takibi başlattığını belirtti.

50 Kişi Suç Duyurusunda Bulundu

Veliler, çocuklarını uzun süreli bir hobi kursuna taahhüt etmenin mantıksız olduğunu ve sanat merkezinin bu şekilde birçok kişiden para topladıktan sonra kapatıp aynı anda icra takibi başlattığını ifade etti. Mağdur aileler, bu durumu hukuki yollardan çözmeye çalıştıklarını ve yaklaşık 50 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu, önümüzdeki hafta içinde daha fazla mağdurun da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Ayrılma Dilekçesi İçin Çağrı

Vals Sanat Merkezi kurucusu Alper Tunga Burhan, kapanma sürecine ilişkin olarak velilere gönderdiği duyuruda, 13 yıl boyunca Antalya'da önemli hizmetler verdiklerini ve sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını söyledi. Kapanma sürecinde mağduriyet yaşanmaması için kursiyerlerin ayrılma dilekçesi vermelerini rica etti.

18 Yıl Sonra Cinayet Ortaya Çıktı, Kayıp Mezarı Hala Bulunamıyor 18 Yıl Sonra Cinayet Ortaya Çıktı, Kayıp Mezarı Hala Bulunamıyor

Tüketici Konfederasyonu'nun Açıklamaları

Tüketici Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim Güllü, sanat merkezinin faaliyetlerine son verdiğini ve peşin ödeme yapan birçok tüketicinin mağdur olduğunu belirtti. Güllü, abonelik sözleşmelerinde 1 yıldan uzun süreli taahhütlerin geçerli olamayacağını ve bu nedenle icra takiplerinin haksız olduğunu ifade etti. Tüketicilerin, kendilerine gelen icra kağıtlarına 7 gün içinde itiraz etmeleri gerektiğini ve itiraz sonrasında takiplerin duracağını söyledi.

Mağdurlar Arasında Avukat da Var

Mağdurlar arasında yer alan avukat Büşra Çimen, mart ayında şan dersi almak üzere kayıt yaptığını ve peşin ödeme yaptığını, ancak kursun tatil edilmesinin ardından hiçbir müzik aletinin bulunmadığı yeni bir kurs yerine taşındığını aktardı. Çimen, kalan 4 aylık hakkının iade edilmesi talebiyle başvuruda bulunduğunu ve Ağustos ayında icra takibi aldığını belirtti. Sözleşmenin 1 yıldan uzun süreli vade için geçersiz olduğunu ve bu nedenle cayma bedelinin de geçersiz olduğunu ifade etti.

Sanat merkezi yetkilileri, icra işlemleri ve suç duyurularına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: DHA