GÜNDEM

Samanlıktaki Yangını, Eve Sıçramadan Söndürüldü

Van'da samanlıkta çıkan yangın, yanındaki eve sıçramadan itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile başarıyla söndürüldü.

Abone Ol

Olay, İpekyolu ilçesi Arıtoprak Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. Yasin Gidiş'e ait evin yanında bulunan samanlıkta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.  Alevleri gören mahalle sakinleri hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. 

İhbar üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürmeyi başardı. Yangının eve sıçramasına izin verilmeden yangın söndürüldü. 

Yangında tek katlı samanlık ile içindeki saman balyalarının büyük kısmı zarar gördü.  Yangının çıkış nedeni ise halen araştırılıyor. Maddi hasar dışında can kaybı ya da yaralanma meydana gelmediği öğrenildi.

Yangının hızlı bir şekilde söndürülerek evin zarar görmesinin önlenmesi, itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde mümkün oldu. Samanlıktaki yangının büyümeden kontrol altına alınması ve eve sıçramasının engellenmesi, hem can hem de mal kaybının önüne geçilmesini sağladı.