19-20 Ekim tarihlerinde koşulacak bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen patika koşucularını ağırlayacak.

Organizasyonun her yıl büyüdüğünü vurgulayan Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı ve Cappadocia Ultra-Trail organizatörü Aydın Ayhan Güney, "Etkinliğimiz, özel sektör sponsorluğunda sürdürülebilirliği yüksek bir organizasyon haline geldi. Genellikle organizasyonlar bir süre sonra sorunlar yaşayabiliyor, ancak Cappadocia Ultra Trail güçlü bir şekilde devam ediyor. Artık hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda tanınan bir yarış haline geldi. Geçen yıl ilk 25 yarış arasında yer aldı. Bu yıl da yaklaşık 3 bin sporcu ve 5 bin ziyaretçi bekliyoruz, bunun yaklaşık yarısı yabancı olacak. Bu da bölgeye büyük bir canlılık katıyor ve diğer aktivitelerin artmasına neden oluyor. Salomon Cappadocia Ultra Trail, büyük bir marka haline geldi ve bu da bölge için önemli bir gelişme” dedi.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Güney, sosyal projelerin organizasyonlar için önemli olduğunu belirtti. "Sosyal projeler sponsorlar için büyük önem taşıyor. Ciddi sosyal projeler sponsorların ilgisini artırıyor. Geç kayıtlar, bir STK’ya bağış olarak veriliyor ve Adım Adım ile iş birliği yapıyoruz. Adım Adım’a bağışta bulunan sporcular özel indirimlerden yararlanabiliyor. Çocuk koşuları düzenliyoruz ve bölgeden katılım artıyor. İlk yıl bir sporcu vardı, geçen yıl bu sayı 50 oldu. Bu tür organizasyonlarda büyük sponsorlara sahip olmak önemli, ancak bu aynı zamanda büyük bir sorumluluk da getiriyor. Dünyaca bilinen markaları temsil ettiğiniz için kusursuz bir iş çıkarmak gerekiyor. Turizmle doğrudan ilişkili bir başarı bu da bütçesel etkilerle bağlantılı. Büyük markaların takımları yarışa katılıyor ve renkli, mücadeleci bir etkinlik olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Ayhan Güney, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu tür organizasyonlarda herkesi memnun etmek zor olabilir. Ancak %99 oranında bir başarı sağladığımızı düşünüyoruz. Bölge halkı ve işletmeler çok memnun. Bir aylık cirolarını 3-4 günde elde ediyorlar. Sponsorlardan uzun süreli destek alıyoruz ve herkes memnun."

Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, organizasyonun 9 yıldır isim sponsoru olduklarını belirterek, "Salomon Cappadocia Ultra Trail, Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri. 80 ülkeden sporcuyu buraya getiriyoruz. İlk yıllarda katılım çok düşüktü ancak Argeus ile birlikte trail koşusunun öncülüğünü yaptık. Ülkede bu spor dalını tanıttık ve popüler hale getirdik. Bu, ülkemize büyük katkı sağladı” dedi.

Kuduoğlu, "Başlangıçta trail sporuna sponsor olma fikri Türkiye’de bu tür bir yarışın olmaması nedeniyle zorlayıcıydı. Ancak Aydın Bey ile iletişime geçtik ve böyle bir yarışın desteklenmesi gerektiğine karar verdik. Başlangıçta organizasyon zayıftı ancak zamanla güçlendi ve trail sporuna büyük katkı sağlandı. Salomon’un desteğiyle bu süreç hızlandı" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA