Anne ve Kızını Sokakta Kurtaran Belediye Başkanı Anne ve Kızını Sokakta Kurtaran Belediye Başkanı

Bu saldırı sonucunda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, 1'i polis 2 kişi de yaralanmıştır. 

Saldırının meydana geldiği Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'Motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik bir operasyon düzenlenmişti.  Bu operasyon sırasında, 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit polis ekipleri tarafından yakalanmıştır. 

Yunus Emre Geçit'in, gözaltına alınırken polisin silahını ele geçirip açtığı ateş sonucunda yaşanan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, 1'i polis 2 kişi de yaralanmıştır.  Saldırgan Yunus Emre Geçit'in eski arkadaşı Göktuğ Mutlu, "Eski yakın arkadaşım. Baya suç kaydı vardı. 6-7 tane biliyorduk" şeklinde açıklamada bulunmuştur. 

Olayın ardından saldırganın gözaltına alındığı ve olayın ayrıntılarının incelenmekte olduğu belirtilmektedir. Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olması ve 1'i polis 2 kişinin yaralanması nedeniyle Ümraniye ve çevresinde büyük üzüntü ve tepki duyulduğu görülmektedir.

Yunus Emre Geçit'in Suç Geçmişi

Olay sırasında 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçit'in, önceden de polis tarafından aranmakta olan ve motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan bir şüpheli olduğu anlaşılmaktadır.  Saldırganın eski arkadaşı Göktuğ Mutlu, onun 6-7 suç kaydının bulunduğunu belirtmiştir. 

Yunus Emre Geçit'in, gözaltına alınma sırasında polisin silahını alıp ateş açması ve bu saldırı sonucunda bir polisin şehit olması, onun suç geçmişi ve şiddet eğilimi konusunda endişeleri artırmıştır. Saldırganın daha önceden de polisle sorunlar yaşadığı ve şiddet içeren suçlara karıştığı anlaşılmaktadır.

Ümraniye'de meydana gelen bu saldırı, polisin görevini yerine getirirken şehit düşmesi nedeniyle büyük üzüntüye neden olmuştur. Saldırganın 26 suç kaydının bulunması ve daha önceden de şiddet içeren suçlara karışmış olması, güvenlik güçlerinin bu tür kişilere yönelik daha etkin önlemler alması gerektiğini göstermektedir.

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olması ve 1'i polis 2 kişinin yaralanması, toplumda büyük bir tepkiye yol açmıştır. Bu olayın aydınlatılması ve saldırganın cezalandırılması, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir.

Kaynak: DHA