Saldırıda Topuz, sırtından 7 bıçak darbesiyle yaralandı. Saldırgan Köroğlu ise tabancayla vurularak, entübe edildi.

Yapılan araştırmalar, Köroğlu'nun geçmişte de suça karışmış biri olduğunu ortaya koydu. Köroğlu'nun son 9 ayda 2'si 'gasp' olmak üzere toplam 10 suça karıştığı ve gözaltına alınıp serbest kaldığı bildirildi. Ayrıca, Köroğlu'nun 33 suç kaydının bulunduğu, 2 kez tutuklanıp cezaevinde kaldığı da öğrenildi. 

Olay ve Polis Müdahalesi

Olay, dün saat 10.30 sıralarında Konya'nın Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Bayramoğlu Sokak'ta meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne evde birinin sinir krizi geçirdiği ihbarı üzerine, adrese polis eşliğinde sağlık ekipleri sevk edildi.  N.K.'nin evine giden ekipler, kapının açılması için beklerken, fenalık geçirdiği öne sürülen Emre Köroğlu elinde bıçakla saldırdı. 

Saldırıda 3 yıllık polis memuru bekar Mustafa Topuz, sırtından 7 bıçak darbesiyle yaralandı.  Yaralanan polis memuru Topuz'un sağlık durumunun iyiye gittiği, saldırgan Köroğlu'nun ise tabancayla vurularak entübe edildiği belirtildi. 

Sonuç ve Değerlendirme

Olay, Konya'da polis ve sağlık görevlilerine yönelik şiddet vakalarının devam ettiğini gösteriyor. Köroğlu'nun geçmişte de suça karışması ve kısa süre içinde tekrar serbest kalması, adalet sistemindeki sorunları ve suçluların caydırılmasındaki eksiklikleri ortaya koyuyor.

Evde Çıkan Yangın, Bitişik Eve Sıçradı Evde Çıkan Yangın, Bitişik Eve Sıçradı

Polis ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için, suçluların caydırıcı cezalarla cezalandırılması, toplumda şiddete karşı farkındalığın artırılması ve güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi gibi kapsamlı çözümlerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, bu tür saldırıların tekrarlanması kaçınılmaz olacaktır.

Kaynak: DHAKonya'da meydana gelen olayda, sağlık görevlilerine eşlik etmek için gittikleri adreste fenalık g