Marketi işleten Ömür Erhan Akın (50), dükkanını kapatarak ayrıldığında otomatik kepenklerin kapanmadığını fark etmedi. Hafta sonu sanayide çıraklık yapan 7. sınıf öğrencisi Sertel, markete girdiğinde içeride kimsenin olmadığını görünce önce sahibine seslendi, ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine, kola ve bardak almak için marketten çıkmaya karar veren Sertel, aldığı ürünleri güvenlik kamerasına gösterip, toplam fiyatı hesaplayarak parayı tezgaha bıraktı.

Market sahibi Akın, birkaç saat sonra geri döndüğünde Sertel’in yaptığına tanık oldu. "Bir çocuk markete gelmiş, bir şeyler almış. Ben de gurur duydum," diyen Akın, Sertel'in davranışından etkilendiğini ifade etti.

ANKA 3, İlk Atışta Hedefi Başarıyla Vurdu ANKA 3, İlk Atışta Hedefi Başarıyla Vurdu

Yaşar Ümit Sertel, "Dükkanın arkasına da baktım, kimse yoktu. Fiyatını bildiğim için kola almıştım. 70 lira tuttuğunu biliyordum, bu yüzden parayı bıraktım," dedi. Ayşe-Ahmet Atmaca Ortaokulu'nda okuyan Sertel, hafta sonları çıraklık yaptığını belirtti.

Bu olay, dürüstlük ve etik davranışların önemine dikkat çekiyor. Akın, "Umarım bu davranışlarıyla diğer insanlara örnek olurlar," diye ekledi.

Kaynak: DHA