Doğan, Anadolu’daki vatandaşların mağdur olmaması için bugüne kadar hiçbir zaman iş bırakma kararı almadıklarını vurgulayarak, bu tutumlarını sürdüreceklerini ifade etti.
Bazı sendika ve derneklerin, 6-10 Ocak tarihleri arasında aile hekimliklerinde iş bırakmayı planladığı, 8 Ocak'ta ise tüm sağlık kurumlarında iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurduklarını hatırlatan Doğan, bu tür eylemlerin sorunu çözmek yerine daha da büyüteceğine dikkat çekti. Sağlık-Sen Başkanı, "Diyalog kapılarını sürekli açık tutarak, hekimlerimiz, aile hekimlerimiz, aile sağlığı hemşire ve ebelerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sorunlar ancak diyalog ile çözülür. Diyalog kapısını kapatacak her eylem, sorunun daha da derinleşmesine yol açar" dedi.
Doğan, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne ilişkin taleplerini, başta Cumhurbaşkanı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler olmak üzere birçok yetkiliyle paylaştıklarını söyledi. Sağlık-Sen'in, aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dair taleplerini iletmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, Sağlık Bakanlığı'nın bazı düzenlemeler yapacağı bilgisini aldıklarını aktardı. Bu düzenlemelerin, entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerdeki nöbet sorunları, Hastalık Yönetimi Platformu'ndan (HYP) kaynaklanan problemler ve aile sağlığı hemşireleri ile ebelerin düşük teşvik ödemeleri gibi konuları kapsayacağını belirtti.
Doğan, açıklamasının devamında, "Biz, çalışanların mağduriyetleri üzerinden Anadolu'daki vatandaşlarımızın da mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Bu yüzden bugüne kadar iş bırakma kararı almadık ve almayacağız. Sorunları çözmenin yolu diyalogdan geçiyor ve biz her zaman bu yolu tercih ettik" şeklinde konuştu.