Arıkan, Saadet Partisi'nin yeni anayasaya karşı olmadığını, ancak uzun vadede sorun yaratmayacak, kimseyi dışarıda bırakmayan ve herkesin kendini bir parçası hissedeceği bir anayasa istediklerini belirtti. 

Arıkan, Türkiye'nin 40 yıldır darbe anayasası ile yönetildiğini ve bu durumun artık ülkeye yakışmadığını ifade etti. Hükümetin ve muhalefetin yeni anayasa konusunda hemfikir olduğunu, ancak yeni anayasanın ekonomik ve toplumsal sorunları çözemeyeceğini vurguladı. 

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Arıkan, "Yeni anayasa sihirli bir değnek mi? Mesela, yeni anayasa veya bugün yaptığımız tartışmalar; ülkemizin İsrail ile yaptığı ticareti engelleyebilecek mi, bozulan ekonomiyi düzeltebilecek mi, asgari ücretliye ve emeklilere nefes aldırabilecek mi, ödenemeyen faturaları ödeyebilecek mi?" diye sordu. 

Saadet Partisi'nin, herkesin kendisini bir parçası hissedeceği bir anayasa istediklerini belirten Arıkan, "Fakat öyle bir anayasa yapalım ki, bir 40 yıl daha bunu tartışmakla uğraşmayalım. Kimseyi dışarıda bırakmayan, aidiyet duygusunu güçlendiren ve herkesin kendisini bir parçası hissettiği anayasaya, Saadet Partisi'nin kapıları her zaman açıktır" dedi. 

Arıkan'ın açıklamaları, Saadet Partisi'nin yeni anayasa sürecine dair yaklaşımını yansıtmaktadır. Parti, uzun vadeli ve kapsayıcı bir anayasa istediğini vurgulamakta, ancak yeni anayasanın ekonomik ve toplumsal sorunları çözemeyeceği konusunda da uyarıda bulunmaktadır. 

Kaynak: DHA