Bu parçalar, özellikle çocukların ekran başında bulunduğunu gösteren yayınlanan programlarda şiddet ve gayrimeşru paketlerin yerlerini engellemeyi amaçlıyor. RTÜK, insanlardan gelen şikayetleri değerlendirerek hazırlandığını "Gündüz Kuşağı Programları Yayın Etik İlkeleri"ni oy birliğiyle kabul etti ve bu ilkelere uymayan programlara ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Yeni yayın etik ilkeleri, özel hayatın gizliliğine saygının değişmesi vurgulanıyor. Bu kapasite, kişilerin özel hayatına dair bilgi ve raporların yayınlanması yasaklanırken, bilgilerin da özel hayatlarına dair beyanlarda bulunmaması zorlanmaları sağlanacak. Program sunucuları ve konukları, kişilere karşı psikolojik şiddet uygulamalarına izin verilmeyecek. Ayrıca program içeriğinin milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve kişilerin korunması ilkesine aykırı değildir.

Çocukların, güçlü ve zihinsel engelli gündüz kuşağı programlarına konuk olarak toplanması yasaklanırken, bu kitleye yönelik yayınlarda istismara yol açabilecek konuşmalardan kaçınılması gerektiği belirtildi. Cinsel taciz ve tecavüz gibi konuların meşrulaştırıcı yayınları da yasaklandı. Kadına yönelik ticareti teşvik eden içerikler dağıtılmayacak.

7 Bin Lirayı Aşan Ödemelere Banka Zorunluluğu 7 Bin Lirayı Aşan Ödemelere Banka Zorunluluğu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu etik ilkelerin aile, çocuk ve kadınları koruma amacını taşıdığını belirterek, kararların hayırlı olması diledi.

Kaynak: DHA