GÜNDEM

RTÜK'ten 4 TV ve 1 Radyo Kanalına İdari Para Cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında dört televizyon kanalı ve bir radyo kanalına yasa ihlalleri nedeniyle idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Abone Ol

Toplantıda gündeme gelen ilk rapor, Tele 1 kanalında yayınlanan '4 Soru 4 Yanıt' programına ait oldu. Programın sunucusu Gazeteci Merdan Yanardağ'ın hükümeti Cumhuriyet'i yıkmaya çalışmakla suçlaması ve iktidara 'İslamofaşist' demesi, RTÜK tarafından 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un eleştiri sınırlarını aşarak küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadeler içermesi nedeniyle idari para cezasına neden oldu.

İkinci raporda ise Flash Haber'in 'Cemil Kılıç ile Aydınlanma' programı değerlendirildi. Sunucunun dini değerlere yönelik üslubunun, 6112 sayılı Kanun'un toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu tespit edildi. Bu sebeple Flash Haber kanalı hakkında da idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, ticari iletişim ve reklam süresi kurallarına uymadığı belirlenen Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk isimli radyo kanalları için de yaptırımlar uygulandı.