GÜNDEM

Rojin Kabaiş'in Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, arama çalışmaları hala devam ediyor.

Abone Ol

21 yaşındaki Rojin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde 1. sınıf öğrencisi. 27 Eylül akşamı, yurt odasından çıktıktan sonra bir daha geri dönmemiş.

Rojin'in arkadaşları, ondan 27 Eylül akşamı haber alamayınca 28 Eylül günü saat 12.00 sıralarında polise haber vermiş. Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda, Rojin'in 27 Eylül akşamı saat 18.30 civarında Van Gölü kıyısına çakıl taşı toplamaya gittiği ve beraberinde gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği ortaya çıkmış.

28 Eylül'de Rojin'in arkadaşlarının Van Gölü kıyısında yaptıkları aramada, Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuş. Bulunan telefon incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edilmiş. Rojin'in annesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde ise, markettan su ve kek almaya gittiğini söylediği öğrenilmiş.

Bölge polisi, Rojin Kabaiş'i bulabilmek için yoğun bir arama çalışması başlatmış. Kaybolan genç kız için Van Gölü kıyıları, çevredeki ormanlık alanlar ve diğer olası bölgeler titizlikle aranıyor. Arama çalışmalarına, Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Van Arama Kurtarma Derneği ve Van Üniversitesi öğrencileri de destek veriyor. 

Rojin Kabaiş'in ailesinin beyanına göre, genç kız kendisinden haber alınamadığı için çok endişeliler. Aile, kızlarının an önce bulunması için yetkililere yaptıkları çağrılara devam ediyor. Van Valiliği de konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yaparak, arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu. 

Öte yandan, Rojin Kabaiş'in kaybolmasıyla ilgili çeşitli söylentiler de dolaşmaya başladı. Bazı sosyal medya hesaplarında, genç kızın intihar ettiği ya da kaçırıldığı gibi spekülasyonlar yer alıyor. Ancak yetkililerin açıklamalarında henüz böyle bir bilgi yer almıyor. Polisin ve diğer arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sürüyor. 

Rojin Kabaiş'in ailesi ve arkadaşları, genç kızın an önce sağ salim bulunması için dua ediyor. Üniversite yönetimi de öğrencisinin bulunması için gerekli tüm çabayı gösteriyor. Arama çalışmaları, Rojin'in izine ulaşılana kadar devam edecek.