SPOR

Rizesporlu Muhammet Taha: "Futbolda Takım Olmak Bireysel Performanstan Daha Önemli"

Çaykur Rizespor'un genç savunma oyuncusu Muhammet Taha Şahin, futbol dünyasında bireysel başarının değil, takım oyununu ön planda tutmanın kazandırdığını vurguladı.

Abone Ol

Şahin, Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Geçmişteki iyi ya da kötü tüm maçları geride bırakıp, tamamen bir sonraki maça odaklanmış durumdayız. Türkiye'ye gelen futbolcular, futbolun kalitesini artırıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor değil, Türkiye'ye gelen tüm futbolcuların kalitesi, futbolun seviyesini yükseltiyor. Onlarla oynamak gerçekten güzel bir deneyim" dedi.

Geçen sezonu takım olarak değerlendiren Şahin, “Geçen sezon iyi bir performans gösterdik. Burada herkes daha iyi olmamız için çalışıyor. Biz de onlara verdiği emeğin karşılığını vermek istiyoruz. Hedefimiz, bu şehri ve bu takımı Avrupa kupalarına taşımaktı, ama başaramadık. Bu yıl daha iyisini başarmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni bir oyun tarzına geçtiklerini belirten Şahin, “Lige başlangıcımız istenilen gibi olmasa da bence ligde en iyi oyunlardan birini oynuyoruz. Pozisyonlara girip bunları değerlendiremiyoruz ve basit hatalardan gol yiyoruz. Yeni oyun tarzımızla bu hataları düzeltmeye çalışıyoruz. Bu süreç bazen sancılı olabiliyor. Ancak sistemimize ve hocamıza güveniyoruz. Geçici sonuçların ardından iyi sonuçlar alıp, taraftarlarımızı mutlu edeceğimize inanıyoruz” diye belirtti.

Cumartesi günü oynayacakları Galatasaray maçı hakkında da konuşan Şahin, “Galatasaray maçı zorlu bir karşılaşma olacak. Bu zor maça hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Galatasaray deplasmanında o atmosferde oynamak hem keyifli hem de zor. Ama kendi oyunumuzu ve karakterimizi sahaya yansıtacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Futbolun kalitesini artıran dünyaca ünlü transferlere de değinen Şahin, “Maçı kazanıp temsil ettiğimiz şehri mutlu etmek istiyoruz. Bunu başaramadığımızda üzülüyoruz ve moralimiz bozuluyor. Ancak geçmişe takılı kalıp, bir sonraki maçı etkilemesine izin vermemeliyiz. Bence Türkiye’ye gelen tüm futbolcular, Türk futbolunun kalitesini artırıyor. Onlarla oynamak gerçekten çok güzel. Futbolda bireysel performans yerine, takım olmak her zaman kazandırır” şeklinde konuştu.