GÜNDEM

Reyhanlı’da Hijyen Kurallarına Uymayan 3 İş Yeri Kapatıldı

Hatay Reyhanlı`da gerçekleştirilen ortak denetimlerde, hijyen kurallarına uymayan 3 iş yeri kapatıldı.

Abone Ol

Reyhanlı Belediyesi ve Gıda Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü ekiplerinin iş birliğiyle yapılan denetimlerde, çeşitli gıda işletmelerinin hijyen standartlarına uygunluğu kontrol edildi.

Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı, Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Reyhanlı Gıda Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerde, hijyen kurallarına uymayan işletmelere karşı cezai işlemler uygulandı. Ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçerek, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir şekerleme dükkanındaki 1557 kilogram lokum ve cezeryeyi el koyup imha etti ve dükkanı mühürledi. Ayrıca, hijyen kurallarına uygun bulunmayan bir süt ürünleri işletmesindeki 2855 kilogram süt ürünü de imha edilerek işletme kapatıldı. Temizlik standartlarına uymayan bir unlu mamuller işletmesi ise mühürlenerek gerekli cezai yaptırımlar uygulandı.

Bu denetimlerle, Reyhanlı’daki gıda işletmelerinin hijyen standartlarını sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla yürütülen çalışmaların sürdüğü belirtildi.