İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, dereceye giren öğrencilerle birlikte kayıt işlemleri gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi’ne bu yıl toplamda 9 bin 35 öğrencinin kayıt hakkı kazandığını ve kontenjanların tamamen dolduğunu belirten Prof. Dr. Budak, üniversiteyi tercih eden öğrencilerin %68,14’ünün EÜ’yü ilk 5 tercihleri arasında yazdığını ifade etti. Bu yıl, EÜ’nün en yüksek puanla yerleşen öğrencileri arasında, Sayısal alanda Türkiye 273’üncüsü olan Atakan Ay (547,72854 puan) EÜ Tıp Fakültesi'ne; Sözel alanda Türkiye 962’ncisi olan Emre Aktaş (475,02067 puan) EÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'ne; Yabancı Dil alanında Türkiye 3 bin 50’ncisi olan Candeniz Kurnaz (486,39452 puan) EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'ne; Eşit Ağırlık alanında Türkiye 4 bin 49’uncusu olan Sude Bulut (451,09346 puan) ise EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'ne yerleşti.

Prof. Dr. Budak, öğrencilerin başarılarını kutlayarak, üniversitenin sağladığı eğitim olanakları hakkında bilgi verdi. “Bugün burada, üniversitemizi dereceyle kazanan öğrencilerimizin heyecanlarına ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu öğrencilerimiz, uluslararası standartlarda akredite edilmiş, öğrenci odaklı ödüllü bir araştırma üniversitesinde eğitim alacaklar. Hem akademik olarak hem de sosyal ve kültürel açıdan zengin bir üniversite hayatı geçirecekler. ÜniAr tarafından yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçları, Ege Üniversitesi’nin öğrenci memnuniyetinde A Plus kategorisinde yer aldığını ortaya koyuyor. Hem eğitim-öğretim hem de araştırma geliştirme alanlarında her türlü hazırlığımızı tamamladık” dedi.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

Rektör Prof. Dr. Budak ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, başarılı öğrencilerin kayıtlarını bizzat gerçekleştirip kimlik kartlarını teslim etti. Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde devam eden kayıt işlemleri kapsamında, üniversitenin çeşitli lisans ve ön lisans programlarını kazanan diğer öğrenciler de kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Kaynak: DHA