GÜNDEM

Rektör Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı'na Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yeni atamalar yapıldı.

Abone Ol

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

Kararnamede, TÜBİTAK Başkanlığı'na Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı'na ise Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner atandı. Ayrıca, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Bu atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 586 ve 588. maddelerine dayanılarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine atanmış olmanın kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında ilerlemeyi desteklemenin önemine vurgu yapan Güner, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle bu görevde bulunmak benim için büyük bir onur. Alanya Üniversitesi'ndeki rektörlük görevimde bilimsel araştırmalar ve yükseköğretim katkısına odaklandım. Şimdi ise TÜBİTAK'ın misyonunu ileriye taşıyarak, teknoloji ve yenilikleri teşvik etmek ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için çalışacağım" dedi.

Prof. Dr. Mesut Güner'in Biyografisi

Prof. Dr. Mesut Güner, 1967 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1984 yılında Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl yüksek lisans eğitimine başladı ve 1989'da Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile İngiltere'ye giderek yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Newcastle Üniversitesi'nde 1990 yılında yüksek lisansını, 1994'te ise doktorasını tamamladı.

1995 yılında Türkiye'ye dönen Güner, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başladı ve kısa sürede doçentlik unvanını aldı. 2001 yılında üniversitenin en genç profesörü oldu. 2008'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı görevini üstlendi, 2011 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin kurucu rektörü oldu. 2014'te Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü ve çeşitli endüstriyel projelerde yürütücülük yaptı. 2017'de TÜBA asli üyeliğine seçildi ve 2016-2020 yılları arasında Yıldız Teknopark'ın genel müdürlüğünü üstlendi. 2021-2022 yıllarında Ankara Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı ve 2022'den itibaren Alanya Üniversitesi'nde rektörlük görevini sürdürmektedir.