SAĞLIK

Prof. Dr. Özlü: Soğuk Su Boğaz İltihabına Neden Olmaz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaz aylarında soğuk su içmenin boğaz iltihabına neden olmadığına dikkat çekti.

Abone Ol

Prof. Dr. Özlü, “Soğuk su içmenin boğaz iltihabına yol açması tıbbi olarak mümkün değil. Boğaz iltihapları, bademcik iltihabı veya faranjit gibi hastalıklar esas olarak enfeksiyon hastalıklarıdır ve bunların sebepleri virüsler ya da bakterilerdir. Yani soğuk su içtiğiniz için boğaz iltihabı kapmanız söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özlü, özellikle yaz sıcaklarında soğuk içecekler tüketmenin genellikle sağlıklı olduğunu belirtti. Boğaz ağrısını hafifletmek için soğuk su ya da soğuk yiyeceklerin tüketilmesinin tavsiye edilebileceğini ifade etti. “Soğuk su içmek, boğaz ağrısını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sosyal çevremizden ‘soğuk su içme, boğazına zarar verir’ gibi uyarılar alıyoruz ancak bunlar bilimsel temele dayanmıyor” dedi.

Soğuk su içmenin herhangi bir tıbbi zararının bulunmadığını belirten Prof. Dr. Özlü, “Soğuk suyu yavaşça ve dikkatlice içmekte fayda var. Aşırı sıcak ya da soğuk içeceklerin aniden fazla miktarda tüketilmesi boğazda bazı hassasiyetlere yol açabilir. Ancak genel olarak soğuk su içmenin tıbbi bir zararı yoktur” şeklinde konuştu.