TOKAT HABER

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Tokat’ta Din Görevlileri ile Buluştu

Tokat İl Müftülüğü, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’yı din görevlileri ile buluşturdu.

Abone Ol

Maşalı, Tokat’ta görev yapan din görevlilerine yönelik düzenlenen personel toplantısında konferans verdi.

Etkinlik, Karşıyaka GOP Camii Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç’ın Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, açılış konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Maşalı, din görevlilerine din hizmetleri konusundaki tecrübelerini aktardı. Kur’an-ı Kerim’in tecvid ile okunmasının önemine vurgu yaparak, din görevlilerinin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ibadet sırasında kulluk bilincinin yanı sıra tefekkür ve huşunun da hissedilmesinin önemine değindi.

Maşalı, Yüce Allah’a yönelik iftitah tekbiri ve namaz tekbirleri sırasında tefekkür edilmesinin gerekliliğini belirterek, bu duygunun hissedilerek kılınan namazın manevi hayata önemli katkılar sunduğunu söyledi. Din görevlilerinin, topluma imam olmaları nedeniyle bu tefekkür konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Tokat’ta düzenlenen bu önemli etkinlik, din görevlilerinin bilgi ve tecrübelerini artırarak, topluma daha iyi hizmet sunmalarını amaçlıyor.