Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Ancak bazı traktörler izinsiz olarak Cumhuriyet Meydanı'na girdi ve burada polisle kısa süreli bir tartışma yaşandı.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, 100 traktörden oluşan bir konvoy planlandı. Traktörler, Cumhuriyet Meydanı’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yeni Mahalle Mustafa Fehmi Kubilay Caddesi’ne getirildi. Edirne Valiliği ve Keşan Kaymakamlığı, şehir içi trafiğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle bu konvoya izin vermedi. Bunun üzerine, Keşan Kent Müzesi önünde toplanan kortej, traktörlerin bulunduğu alana yürüyüş yaptı.

Çiftçiler ve Polis Arasında Gerilim

CHP Edirne Milletvekilleri Baran Yazgan ve Ediz Ün, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır ve bazı partililer burada açıklama yaptı. Polis ekipleri, traktörleri çevre yollara yönlendirirken, bazı çiftçiler izin verilmemesine rağmen traktörleriyle Cumhuriyet Meydanı'na girdi ve korna çaldı. Polis, traktörleri durdurdu, plakalarını fotoğrafladı ve korna çalmamaları konusunda uyarıda bulundu. Bu süreçte bazı traktör sürücüleriyle polis arasında tartışma çıktı, ancak sürücüler polis tarafından sakinleştirildi ve şehir dışına yönlendirildi.

"Türk Çiftçisinin Sorunu Beka Sorunudur"

Cumhuriyet Meydanı’na gelen CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır ve partililer, polis ekipleriyle görüştü. Çakır, rahatsızlık verdikleri için özür diledi ve "Haksızlığa uğrayan herkesin yanındayız. Cumhuriyet Meydanı'na girişimize izin verilmedi, bu yüzden açıklamayı Yeni Mahalle'de yaptık. Bu etkinliği düzenleyerek sesimizi duyurmak istedik. Kağıttan bir açıklama yapmak istemedik. Çünkü Türk çiftçisinin sorunları, bir beka sorunudur. Gelecekte çiftçilik yapacak ya da yiyecek ekmek bulacak durumda olamayabiliriz. Topraklarımızda çiftçiler artık üretim yapmakta zorlanıyor" dedi.

                                                                                                                                                      

Kaynak: DHA