Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Dalış sırasında plastik atıkları toplayan Prof. Dr. Gökoğlu ve ekibi, bu kez orfozun plastik şişeye sıkıştığını fark etti.

Prof. Dr. Gökoğlu, balığı kurtarmak için önce elle müdahale etti, ardından plastik şişeye taşla vurup orfozu çıkarmaya çalıştı. Çabalarının sonucunda balığı plastik şişeden çıkaran Gökoğlu, orfozu serbest bırakmak üzere denize bıraktı.

Prof. Dr. Gökoğlu, olayın görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşarak şu yorumda bulundu: “Bu video, denizlere rastgele atılan plastiklerin nelere mal olabileceğini gösteriyor. Genellikle televizyonlarda ve sosyal medyada köpeğin, kedinin ya da başka hayvanların başına geçen cisimleri görüyoruz. Bu sefer orfozun başına geçen plastik şişeyi ve nasıl kurtardığımızı göreceksiniz. Şişenin içindeki yengeç veya küçük balıkları yemek için orfozun şişeye girdiğini tahmin ediyoruz. Zor da olsa orfozu kurtardık ve doğal ortamına bıraktık. Ayrıca, bu süreçte dostumuz Yasemin (domuz balığı) da yanımızdaydı. Orfozu özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Merhaba özgürlük diyoruz. Bu tür yardımları sürekli olarak yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA