GÜNDEM

Pizza Dükkanında Cinayet: Ferhat Kuru'nun İfadesi Duruşmaya Yansıdı

Manisa Yunusemre`de, 30 Temmuz 2023 tarihinde bir pizza dükkanında meydana gelen cinayet olayının sanığı Ferhat Kuru, yargılandığı davanın duruşmasında çarpıcı ifadelere bulundu.

Abone Ol

Ferhat Kuru, Sultan Zencirci’yi (27) öldürüp Gül Demir’i (45) yaraladığı olayla ilgili "Silahı aldım, bıçağı da yanıma aldım. Silahta 5 mermi vardı; 4’ünü onlara, birini kendime ayırmıştım" dedi.

Olay, Muradiye Mahallesi, İstasyon Caddesi'ndeki bir pizzacıda meydana geldi. Ferhat Kuru, ruhsatsız tabancasıyla iş yeri çalışanlarından Sultan Zencirci ve Gül Demir'e ateş açtı. Sultan Zencirci 3 kurşun, Gül Demir ise 2 kurşun yarası aldı. Ferhat Kuru, daha sonra Gül Demir’i bıçaklamaya çalıştı ancak diğer çalışanların müdahalesiyle kaçtı. Sağlık ekipleri olay yerinde Sultan Zencirci'nin hayatını kaybettiğini, Gül Demir’in ise ağır yaralandığını belirledi. Gül Demir, yoğun bakımda uzun süren tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Duruşmada, Ferhat Kuru, Gül Demir ile bir gönül ilişkisi yaşadığını öne sürdü ve Sultan Zencirci'nin iftira atarak ilişkilerini bozduğunu iddia etti. Kuru, olay günü restorana Gül Demir ve Sultan Zencirci ile yüzleşmeye gittiğini ve cinayeti planladığını söyledi. Kuru, "Silahı aldım ve bıçağı da yanıma aldım. Silahta 5 mermi vardı; 4’ünü onlara, birini kendime ayırmıştım" dedi. Olayın ardından kendine ayırdığı son kurşunu rastgele ateş ederek dükkandan kaçtığını belirtti.

Yaralı Gül Demir ise sanığın iddialarını reddetti. Demir, Ferhat Kuru ile gönül ilişkisi bulunmadığını, sanığın kendisini rahatsız ettiğini ve olay günü elinde bıçakla menemen yaptığını söyledi. Demir, Kuru'nun şah damarını kesmeye çalıştığını ancak bu eylemi gerçekleştiremediğini ifade etti.

Tanık olarak dinlenen işletme çalışanı R.T., Ferhat Kuru'nun Gül Demir’i mesaj ve aramalarla rahatsız ettiğini belirtti. Sultan Zencirci'nin ailesinin avukatı Zehra Oyit ise sanığın gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunduğunu, iki kadına da birliktelik teklifinde bulunduğunu, her iki kadından da reddedilince cinayeti planlayarak işlediğini ve arkadaşından yurt dışına kaçma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Mahkeme başkanı duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.